Je hebt vast wel eens gehoord: als je weet waar je klant van wakker ligt, schrijf daar dan over. Dan maak je je tekst relevant.

Je wist misschien ook wel dat je dus niet zozeer over jezelf moet schrijven op je website, maar voor pakkende webteksten schrijf je vooral over je klant.

Waar ligt jouw klant echt wakker van? Het antwoord op die vraag is nog lastig te beantwoorden soms. Want de valkuil is dat jij antwoord geeft op de vraag waarvan jij denkt dat je ideale klant ‘s nachts wakker ligt.

Zo hoor ik mindfultrainers zeggen: het probleem van mijn klant? Dat is dat hij niet in het hier en nu is.

Of een trainer in leidinggeven zegt: het probleem is dat de leidinggevende niet echt luistert. Dat is de reden waarom iedereen maar wat doet en iedereen ontevreden is.

Maar ik weet vrij zeker dat dit niet de problemen zijn zoals de leidinggevende en de klanten van de mindfulcoach dit ZELF ervaren. Die geven waarschijnlijk een antwoord als: ‘die lui die luisteren niet, je legt wat uit en ze doen hun eigen ding.’ (antwoord van een leidinggevende)

Dat antwoord dat je ideale klant geeft is altijd veel rauwer, veel menselijker, vol teleurstelling en beklag. Want zo zijn we. Soms, in elk geval.

Kijk deze video: waar ligt je klant echt van wakker?

 

Weten hoe je pakkende webteksten schrijft voor je website of je blog? Ik heb een spiekbriefje voor je. Van Saai naar Swingend. Download ‘m hier.

Deel dit met jouw vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

REACTIES

avatar
  Abonneer  
Abonneren op

Droom je van een business met genoeg klanten?

Copy is key. Download de checklist met 7 punten waar elke copy aan moet voldoen.

 

nb. kijk in je mailbox, je hebt een mailtje van me.

Schrijf je in
voor concrete
copytips!

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Nooit meer saai. Lekker leren schrijven, zodat je tekst danst en exact de goeie mensen aantrekt.

Schrijf je in
voor concrete
copytips!

Powered by WishList Member - Membership Software