Ongemakkelijk: deze vraag op de vrijdagmorgen! - HelloHumanity

Sinds een maand of vier ben ik lid van een freelanceclub met de naam The Freelance Qommunity. Een groep enthousiaste en vooral creatieve en ook jonge freelancers. Veelal mensen die werken in de creatieve- of marketingindustrie. Goed clubje voor mij, of zoals ze in Qommunity zeggen: Qlubje. Waar ik me op andere netwerkborrels vaak de vreemde eend in de bijt voel, ben ik nu best normaal met mijn behoefte om kleur en verrassing in het leven te brengen.

Afgelopen week zat ik bij een Fridate, een zoomuurtje waarin je snel nieuwe Qollega’s ontmoet en leert kennen. Je gaat 1-op-1 in een breakoutroom voor een speeddate en bij de opening van ‘t uur werd de vraag gesteld – bedoeld als ijsbreker: Wat was je hoogtepunt van de week?!!

Ik werd pardoes zenuwachtig van de vraag. ‘Hé, Suzan, wat was jouw hoogtepunt van de week?!!’

De vraag werd met veel enthousiasme gevraagd, zeg maar gerust ronkend.

Ik vroeg me onrustig af wat ik zou zeggen. Mijn hoogtepunt van de week? Wat telt wel of niet als hoogtepunt? Het is vast pas een hoogtepunt als het mega te gek cool en awesome is, met duizenden euro’s nieuwe omzet.

Mijn hoogtepunt van de week?

Ik ben overgestapt van internetaanbieder en bespaar zo de eerste 6 maanden maar liefst 24 euro per maand. Fokking vet!

Ik zag dat Karvan Cevitam in aanbieding was bij Dirk, ik naar de Dirk. Twee flesjes op de kop getikt. Focking vet! Zie mij gaan.

Oh, ik keek This Is Pop, een documentaire op Netflix over popmuziek: supertof. Je ontdekt hoe grote pophits tot stand komen, hoe sommige acts een megasucces worden. De les die ik er uit trek? Toeval bestaat, een hoop mazzel op z’n tijd kan het verschil betekenen tussen een wereldhit en vergetelheid. Dat geeft hoop. Echt.

Maar ik denk alleen dat ze dat niet bedoelen.

Dat is niet het soort hoogtepunt dat telt. Denk ik. Ik vind het zelf ook hoogtepunten van niks.

Verder heb ik een wandeling gemaakt door ‘t centrum van de stad, over de Prinsengracht enzo, en dat vind ik dan altijd weer knap van mezelf. Dat ik er altijd maar wat van maak. Veel te veel alleen, maar wandelen zal ik. Hup, de deur uit.

Ik heb geschreven, ik heb zeker geschreven. Stap voor stap vooruit, het gaat hoe dan ook vooruit, dat wel, zin voor zin, alinea voor alinea.

Online lees ik wel eens over de ‘unglamorous side of creative journey’. Dat het gewoon beuken is en iemand anders noemde het klunen.

Ik ben er op zich steeds beter in, die niet-glamoureuze kanten van het creatieve leven. Dat het saai is en dat dat niet meteen betekent dat je leven ‘helemaal kut en kloten’ is. Dat je zit, dat je schrijft, nog meer schrijven, nog langer zitten, ja, beetje stil is het wel, ik zet een muziekje op, en dan nog een uurtje langer schrijven.

Dat je dan misschien wel op weg bent naar een hoogtepunt. Niet misschien, nee, zeker weten, die hoop moet ik houden. Dat er weer hoogtepunten komen, met applaus, lachsalvo’s en complimenten.

Misschien is dat wel mijn hoogtepunt van de week. Dat ik maandag en dinsdag de saaiheid kalm trotseerde. Dat ik niet om vier uur in de middag begon te gillen of vrienden ging appen dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Dat ik geen dramatische en theatrale waarom-vragen ging stellen over het leven, mijn jeugd, en het niet op een zuipen ging zetten.

In plaats daarvan nam een extra handje amandelnootjes. En ik schreef nog een zin, nog een alinea en had ik weer een stukje af.

 

ps. kan jouw leven als Freelancer wel wat meer hoogtepunten gebruiken en vind je het soms ook allemaal wat eenzaam? Wandelen door Amsterdam met mij is een goed idee en ook lid worden van Qommunity. Of allebei. Gekkenwerk.

ps. ook de vraag ‘Hoe was je weekend?!!’ vond ik ongemakkelijk. Lees hier waarom. 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Deel dit met jouw vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in
voor concrete
copytips!

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Heb je de Pret PDF al? Met +15 heerlijke voorbeelden van grappige en eigenzinnige copy?

Schrijf je in
voor concrete
copytips!

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software