36 redenen voor humor in je merk - HelloHumanity

Even serieus. Dacht je nou echt dat ik hier 36 redenen ga noemen waarom je humor in je nieuwsbrieven moet hebben? Waarom je blog best een beetje grappig mag zijn en het ook een prachtig plan is om op je website het ijs te breken?

Even serieus: heb jij 36 redenen nodig om te snappen dat humor in je merk er toe doet?

Nee, toch?

Stel je beste vriend heeft vanavond een date. En je vraagt hem: en heeft je date humor?

Dan zegt hij toch niet: huh? Humor? Geef mij verdomme eens 36 redenen waarom mijn misschien wel nieuwe liefde humor zou moeten hebben?

Hij snapt dat toch direct en hij zegt: zeker. Humor. Ondenkbaar zonder humor.

Natuuuuurlijk moet je nieuwe liefde humor hebben. Zonder is het saai. Duf. Geen reet aan. Met humor wordt het licht, krijgt het leven kleur, vrolijkheid, worden de dingen sexy, swingend, aantrekkelijk, mooi.

Hoe ga je ‘s avonds eten samen als er niet gelachen wordt? Hoe rij je in de auto terug van het ongemakkelijke familiebezoek als er niet gelachen wordt, omdat één van de twee partijen gewoon geen humor heeft?

Hoe ga je om met verdriet zonder humor?

Hoe ga je om met een moeilijk gesprek als daar geen grapje in kan? Hoe ga je om met verdrietig situaties als daar niets te lachen valt? In de film Simon zie je het mooi. Simon is een Amsterdamse gozer, met een heerlijk Amsterdams accent. En Simon heeft kanker. Simon gaat dood. Er wordt heel wat gejankt in deze prachtige film, maar de Amsterdamse humor sleept de mensen er doorheen. Iedereen die een ernstig ziekteproces heeft meegemaakt, weet dat: humor is onmisbaar.

En stel… je bent op zoek naar een adviseur die jullie de komende maanden gaat helpen met verbeteren van de teamresultaten.

Die man of vrouw gaat zeker 4 of 5 middagen zich tegen jullie aan bemoeien. Voor een slordige 13.000 euro.

Je wil dat de beste man of vrouw slim is, je wil geloven dat hij met je team kan omgaan, met de haantjes, met de mannen en vrouwen die een mening hebben en niet rusten voordat die mening gehoord is. ‘Nee, maar wat ik dus bedoel en het lijkt me echt even belangrijk dat dit gezegd is….’

Stel die man of vrouw heeft geen enkele humor. Hoe kansloos is dat?

Humor relativeert. Geef lucht. Humor is inzicht.

36 redenen voor humor in je merk

Ok, gewoon, omdat het kan. Een voorbeeld van humor.

De vraag ‘Wat is je ochtendurine’, ik bedoel, ‘Wat is je ochtendroutine?’ wordt tegenwoordig heel veel en overal gesteld. Mijn zeer bescheiden mening – je kent me, ik heb alleen maar bescheiden meningen: wat een overdreven gedoe. Doe gewoon je ding, probeer niet meteen een heroinenaald in je arm te steken en drink bij ‘t ontbijt geen Merlotje of twee, maar verder: doe niet zo overspannen.

Ik las op Facebook net deze reactie op de vraag. Prachtig.

‘Well, my morning routine starts every day around 5:35 a.m.
I awake to the sounds of my beautiful 2-year-old screaming, “Moooooom, I have stinky poops!”
After said problem is resolved, we head into the kitchen where I pour myself a cup of coffee while Norah yells at me to get her a “Banana. No, yogurt. No, egg. No, banana. No, cookie.”
After we reach a mutual decision that she will eat nothing…we head into the living room for a viewing of 36 episodes of The Mickey Mouse Club House.
I drink my hot coffee while she jumps on the couch… leading to a lap full of hot coffee and 2nd-degree burns.
After 2 hours, my husband emerges from the bedroom where he has been pretending to sleep, but really, he was trying to get a full day’s work squeezed in from 6 a.m.-8 a.m.
He then takes over terrorist negotiations (parenting) and I head upstairs to my office to work.
Hopped up on 3 cups of coffee and anxiety meds…
I repeat my daily mantra, “it could always be worse, it could always be worse.”
I set my daily intention, “try not to take a nap today.”
And I begin my day by answering the 563 emails that came in overnight.’

Need I say more?

Ben jij de eigenaar van een klein bedrijf, een mannetje of 5 – 10? En zit je te denken om wat meer mensen aan je te binden? Sollicitatiegesprek binnenkort?

Stel je maakt tijdens dat gesprek een grapje. Onvoorstelbaar dat je iemand aanneemt die totaal niet reageert op die grappen toch? Dat je glazig aankijkt?

Met humor maak je op een bijzondere manier contact, ook op je website, ook in je blogs en in je marketing in z’n geheel.

Er is geen studie die uitwijst dat bedrijven met humor meer omzet draaien, fock dat, onzin. Met humor breek je het ijs en dat wil je denk ik op je website heel graag, want je laat dan snel zien: wij zijn leuke, ontspannen types. En hartstikke goed in ons werk.

Ik hoop dat jij na ‘t lezen van dit mini-blogje je realiseert dat het echt een optie is. Humor is echt een optie.

En als je met je collega’s al humor hebt en je wil de komende tijd je zichtbaarheid sterk vergroten, je wil gewoon een zooi nieuwe klanten aantrekken, laten we dan in gesprek gaan. Zeker als dat best een tikkie soort van grappig mag.

Echt leuke mensen hebben geen 36 redenen nodig om te snappen dat humor heerlijk is en gewoon fijn en lucht geeft en het leven fijner maakt.

En echt leuke mensen die weten ook dat over humor lullen eigenlijk best wel humorloos is.

Daarom:

Wil jij nu pakkende teksten, je zichtbaarheid vergroten met jouw bedrijf? 

Mail mij om een kennismaking zoomgesprek in te plannen! Let op, er zijn voorwaarden aan dit gesprek verbonden, check hieronder!

Of…

Wil jij pakkende webteksten, wil jij je zichtbaarheid vergroten, met veel meer mensen in contact komen? Omdat je verdorie – geheel ten onrechte – het best bewaarde geheim van ‘t land bent?

Download het e-boekje even, met de dingen die ik doe om humor in mijn teksten te krijgen. Nooit Meer Saai.
36 redenen voor humor in je merk

De voorwaarden voor het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek:

* je hebt minimaal 1000 euro budget te besteden de komende maanden aan het vergroten van je zichtbaarheid of verbeteren van je webteksten
* je hebt een bedrijf waarvan de basis gewoon staat en klopt. Je draait, maar wil beter draaien. (anders is copy niet zo zinvol, dan moet je gewoon even terug naar de tekentafel!)

Dit alles om jou en mijn tijd te respecteren. Zeg maar.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Deel dit met jouw vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in
voor concrete
copytips!

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Meer klanten, meer lol door onweerstaanbare teksten. Check het fijne e-boek hier.

Schrijf je in
voor concrete
copytips!

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software